Samarbeidet med Telenor har vært utrolig viktig i utviklingen av teknologien bak Oss-brikken. Telenor lot oss tidlig teste om LTE-M var riktig for vårt case, de åpnet opp og aktiverte LTE-M på basestasjonene rundt kontoret. Dette kun for oss🤓 De aktiverte landsdekkende i oktober 2018, dette muliggjør at vi nå kan ha testbrukere i hele landet. Helt uavhengig av hvilken nettleverandør som har nedslagsfelt der du bor.

Som et resultatet av innholdet Telenor har laget om Oss og vår teknologi kan vi faktisk nå si at vi er landsdekkene (lite volum vel å merke, men det kommer 😎). Dette syns vi er veldig stas. En spesiell takk til Sofia Tropé, forretningsutvikler for IoT i Telenor, som virkelig har banet vei og heiet oss frem😍.


Dette er Geir Munkhaug, en av våre fantastiske testbrukere som bidrar i utviklingen av tjenesten og som heier på Oss. Geir og hans case fortjener et eget blogginnlegg, i mellomtiden kan du bli bedre kjent med han i filmen.

Geir Munkhaug, testbruker hos Oss

Utklipp fra om Oss i artikkelen til Telenor..

Med innovativ, helnorsk teknologi og IoT på 4G fra Telenor kan du se strømforbruket ditt i sanntid på mobilen.

Dette er nok en velkjent, men ubehagelig fornemmelse for mange av oss: «glemte jeg å skru av komfyren etter middagen?» Du snur og drar hjem igjen, bare for å finne ut at komfyren er avskrudd. «Bør ikke dette være mulig å sjekke på mobilen?» tenker du kanskje.

Med slik nysgjerrighet kan du komme langt. Det er reisen til den norske startupen Oss et godt eksempel på.

– Vi har utviklet en brikke som enkelt kobles til de nye smarte strømmålerne og gir forbrukeren detaljert sanntidsinformasjon om strømforbruket i husstanden, forklarer Janne Blaasvær, daglig leder og markedssjef i Oss.

Den Drammens-baserte startupen teller i dag seks ansatte og er etablert som et frittstående selskap av Glitre Energi. Brikkene deres testes nå ut med den nye IoT-teknologien LTE-M fra Telenor. Den gjør det mulig for «ting» å kommunisere over 4G-nettet, selv der andre mobilsignaler sliter med å trenge gjennom.

Les hele artikkelen her

Se filmen: Oss - gjør deg til en smartere strømforbruker