I september åpnet Telenor 4G-nettet for tingenes internett (IoT), som gjør det mulig for «ting» å kommunisere via Telenors eksisterende mobilnettet. I dag lanserer Telenor at nettet styrkes  med en ny kommunikasjonsteknologi: LTE-M. Som et av pilotprosjektene til Telenor har vi hatt mulighet til å teste ut denne teknologien, vi kan melde at det funker som bare det! Dette har gjort at vi nå ruller ut vår egen teknologi og begynner å hente inn data fra våre testbrukere.

Den nye kommunikasjonsteknologien gjør at tingene kan sende mer data raskere, selv fra steder med vanskelige dekningforhold. Dette muliggjør at Oss-Brikken kan sende høyoppløselig data, med høy hyppighet til Oss-Appen. Appen tolker og oversetter denne informasjonen, slik at den blir forståelig. Slik at du og jeg kan få innsikt i eget strømforbruk og kanskje til å med påvirke strømregningen til å bli litt snillere. Vi vet jo at tech-savvy people allerede forstår dette. Oss-teknologien er for oss vanlige forbrukere😉 Heia oss.

– Vi har hatt stor pågang av selskaper som ønsker å ta i bruk IoT på 4G. Å optimalisere vårt eksisterende 4G-nett for tingenes internett åpner opp for enormt mange muligheter. Det er spennende å kunne bidra med og finne konkrete løsninger på virkelige utfordringer, sier Ove Fredheim, leder for Telenor Bedrift.

Les hele pressemeldingen til Telenor her😎

Strømforbruket ditt, rett på mobilen!

Oss er en digital tjeneste som gir deg tilgang og eierskap til informasjonen som sendes fra den nye strømmåleren i sikringsskapet ditt. Som testbruker er du med på å forme Oss-tjenesten, slik at den blir akkurat som du vil ha den. Bli testbruker ved å laste ned og registrere deg i appen.